Het Climate programma

Doe mee met ons programma
En complementeer de masteropleiding waarvoor je je al inschrijft en word onderdeel van een community die echte oplossingen creëert voor de beperking en aanpassing van klimaatverandering.

Het Climate-KIC Master Program voegt extra waarde toe aan geselecteerde masteropleidingen aan onze partneruniversiteiten. Na succesvolle afronding ontvang je naast je reguliere diploma een Climate-KIC-certificaat.

Ontdek hoe de nieuwste wetenschap op het gebied van klimaatverandering wordt omgezet in nieuwe producten en diensten
Onderzoek de marktfactoren van klimaatinnovatie, inclusief beleid, juridische en financiële prikkels of beperkingen
Ontdek het potentieel voor het opstarten van uw startende onderneming met ondersteuning van onze businesscoaches en ons pre-incubatieprogramma
Overzicht programma
Wil je worden beschouwd als toptalent in klimaatinnovatie? Dit programma is voor jou.

Om het Climate-KIC-certificaat te behalen, moet u:

schrijf je in bij een van onze partneruniversiteiten in een van de gespecificeerde masteropleidingen
deelnemen aan onze vijf weken durende klimaatinnovatie zomerschool (The Journey)
deelnemen aan onze reeks uitdagende lezingen en seminars (SPARK! -lezingen)
30 ECTS van je masterprogramma buiten je thuisuniversiteit besteden, b.v. door een stage- of scriptieonderzoek te doen
aanvullende cursussen volgen in klimaatwetenschappen of ondernemerschap met een waarde van ten minste 12 ECTS
schrijf je masterproef over een onderwerp gerelateerd aan klimaatverandering en ondernemerschap
Toegevoegde waarde
Invloedrijke kwalificaties

Wij bieden u loopbaanverbeterende kwalificaties van de hoogste kwaliteit, ontworpen om uw kennis uit te breiden en te verdiepen. Je krijgt collegegeld van de slimste academische geesten in de ruimte voor klimaatverandering, gelegen in de beste academische instellingen in heel Europa.

Loopbaanontwikkeling
Climate-KIC biedt u ongeëvenaarde professionele kansen. Ons gecombineerde netwerk van academische instellingen en innovatieve bedrijven is een unieke kans om uw carrièreambities te realiseren en uw professionele contacten uit te breiden.

Commerciële knowhow
Je hebt altijd geweldige ideeën, maar je mist de vaardigheden om ze echt te laten worden? We leren je de juiste vaardigheden om je idee over klimaatverandering te commercialiseren.

Persoonlijke ontwikkeling
Ben je het gestandaardiseerde onderwijs beu en wil je je eigen visie op klimaatverandering kunnen verscherpen? We zijn toegewijd om u te helpen uw eigen visie op klimaatverandering te verkennen en te realiseren door mentoring en praktische ondersteuning.

Netwerk en gemeenschap
Je wordt onderdeel van een ongekend, actief en invloedrijk netwerk van ondernemers, bedrijven, regionale overheden en academische instellingen.

Afgestudeerden worden automatisch lid van de Climate-KIC Alumni. Hier krijgt u toegang tot de andere gemeenschapsbronnen (ondersteuning voor ondernemerschap, onderzoeksmogelijkheden, netwerken met onze partners).