Dienstverlening van Climate KIC

Climate KIC is een organisatie die zich voornamelijk bezig houdt met energiebesparende oplossingen voor de industrie ten behoud van het klimaat. De oplossingen die door ons worden ontwikkeld zijn klimaatneutraal en dragen bij aan een energiezuinige toekomst. We bieden technologie en software aan die bijdraagt aan de efficiëntie en energiebesparing. Een voorbeeld van de techniek die we aanbieden is die van LED verlichting. Software bedoelt om dynamische verlichting optimaal te laten renderen

Waarom Climate KIC?

Afhankelijk van de industrie zijn er verschillende eisen, zoals water- en stofdicht, slagvast, schokbestendig, energiezuinig en onderhoudsarm. Dit komt veelal neer op een IP65- of IP66-kwalificatie van het armatuur. Al onze software voor armaturen beschikken over een dergelijke kwalificering.

Energiebesparing – CO2 reductie

De software zorgt voor een besparing op conventionele armaturen, dit staat al jaren vast. De armaturen zijn echter ook op een andere manier uniek. Door de speciale lenstechnologie die in onze LED armaturen wordt toegepast, kan het licht optimaal worden gestuurd, waardoor er efficiënter gebruik gemaakt wordt van het licht en er dus minder energie nodig is. Bijna al het licht dat de lichtbron produceert, wordt hierdoor zeer gelijkmatig verspreid op het aan te lichten oppervlak.

Kostenbesparing

LED verlichting verbruikt minder energie, omdat de energie efficiënter wordt  omgezet in licht dan bij conventionele verlichting. Daarbij verbetert de technologie zich continue, waardoor we inmiddels beland zijn bij de 3e generatie LED verlichting. Hiermee kan ten minste 50% van de energiekosten worden bespaard. Door de hoge besparing is de terugverdientijd van armaturen ook relatief kort, vaak al binnen 3 jaar. In de meeste gevallen is één-op-één vervanging mogelijk, waarbij een lager wattage en hogere lichtopbrengst gerealiseerd kunnen worden. Een voordeel hierbij is dat dan de huidige infrastructuur (bekabeling, besturings- en schakelkasten e.d.) gewoon gebruikt kan worden, zonder dat er extra installatiekosten mee gemoeid zijn.

Ander bijkomend voordeel van de armaturen van Climate KIC is dat er gebruik gemaakt kan worden van de Energie-Investeringsaftrek, wat aanschaf van de armaturen fiscaal voordelig maakt.

Veiligheid

Behalve onderhoudsarm en kostenbesparend, zorgen onze industriële LED armaturen ookvoor een verhoogde veiligheid. De hoge lichtoutput zorgt ervoor dat voldaan wordt aan de verhoogde veiligheidseisen wat betreft het minimale luxniveau in
fabriekshallen en andere industriële binnenruimtes. De 3e generatie LED’s kunnen beschikken over een daglichtachtig lichtspectrum. Hierdoor wordt het zicht verbeterd en zeker in bijvoorbeeld fabriekshallen waar materiaal bewerkt wordt kan men veel nauwkeuriger te werk gaan.