Een reis naar klimaatverandering!

De reis met Climate KIC is een vijf weken durende intensieve zomercursus voor klimaatinnovatie in heel Europa. Het is Europa’s grootste educatieprogramma voor klimaatverandering. In 2014 namen bijna 300 studenten uit 40 landen en uit 71 disciplines deel aan de reis voor klimaatverandering. . In 2015 organiseert Climate-KIC acht zomerscholen die in juli en augustus plaatsvinden.

De reis brengt zeer gemotiveerde studenten van onze partneruniversiteiten samen die meer willen weten over klimaatwetenschappen en de bijbehorende ondernemerskansen willen verkennen. Als je wilt

netwerken met en persoonlijk omgaan met multiculturele, gelijkgestemde collega’s op alle carrièreniveaus; ontmoet de mensen die ertoe doen in zaken, wetenschap en beleid, inclusief ondernemers die ideeën in de praktijk brengen; de klimaatverandering uit eerste hand onderzoeken in zijn wetenschappelijke, ecologische, politieke, sociale en economische context;
werk binnen multidisciplinaire teams om uw eigen ideeën te ontwikkelen en te pitchen als potentiële zakelijke ondernemingen; heb een inspirerende zomer, dan is dit een geweldige kans voor jou!

Waar vindt het plaats?
The Journey neemt je mee naar drie verschillende Climate-KIC-locaties. Deze omvatten onze vijf nationale colocatiecentra (CLC) en onze zes regionale innovatie- en implementatiegemeenschappen (RIC). Elke twee weken wissel je van locatie en reis je samen met je medestudenten naar een andere CLC of RIC.

Wanneer vindt het plaats?
De datums voor de reis naar klimaatverandering 2019 zijn de volgende:

3 juli tot 6 augustus 2016: De reis naar klimaatverandering Juli
24 juli tot 27 augustus 2016: de reis naar klimaatverandering Augustus

Wat gebeurt er tijdens de reis naar klimaatverandering?
Week 1 en 2: de eerste twee weken volg je vooral lezingen en tutorials over verschillende aspecten van klimaatverandering. Deze lezingen zijn bedoeld om u te inspireren om met een bedrijfsidee te komen dat kan helpen de klimaatverandering te verminderen of zich aan te passen aan de effecten ervan. Er zullen ook sitebezoeken in verband met de lezingen worden georganiseerd. In de tweede week zul je multidisciplinaire teams van maximaal vijf mensen vormen om aan een specifiek klimaatgerelateerd bedrijfsidee te werken.

Week 3 en 4: In week drie en vier verkennen u en uw team uw idee verder, ontwikkelen een businessmodel en schrijven een businessplan. Hoewel de nadruk ligt op groepswerk, volg je ook lezingen en tutorials met betrekking tot duurzaam ondernemerschap en bedrijfsbeheer. Deze zullen u helpen bij het schrijven van een overtuigend businessplan. Om je voor te bereiden op de laatste week van The Journey, zullen we je ook trainen in het verbeteren van je presentatievaardigheden.

Week 5: In week vijf komt alles wat je de afgelopen vier weken hebt geleerd samen: jij en je team zullen je businessplan afronden en voorbereiden om het te pitchen voor een deskundige jury bestaande uit potentiële investeerders en Climate KIC-collega’s. Ook zal uw businessplan worden beoordeeld door een leesjury.

Tijdens het hele proces wordt u bijgestaan ​​door twee coaches die zelf een achtergrond hebben in duurzaam ondernemen. Gedurende de vijf weken ontmoet je ondernemers en startups en ga je op locatiebezoek om je te inspireren voor je eigen bedrijfsidee. Natuurlijk is er ook tijd voor vrijetijdsbesteding ‘s avonds of tijdens het weekend en aan het einde van uw verblijf in elk colocatiecentrum organiseren we een groot feest!

Let op: als u zich eenmaal heeft aangemeld voor deelname aan de reis naar klimaatverandering verwachten we dat u alle geplande activiteiten bijwoont en er gedurende de hele duur van het programma bent.